Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Füstmentes bérlakások Kaliforniában PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. június 14. csütörtök, 14:49

Kalifornia_lakoparkHabár Kalifornia államban az ingatlantulajdonosok január óta törvényesen megszabhatják, szabad-e a bérleményekben rágyújtani, eddig csak igen kevesen éltek ezzel a joggal.

A napokban azonban egy igen tekintélyes ingatlanbefektető-csoport úgy döntött, 13, különböző városban fekvő lakóparkját teljesen füstmentes övezetnek nyilvánítja, ahol sem a lakásokban, sem pedig a közös területeken nem lehet dohányozni.

A már ott lakó dohányzó bérlők természetesen év végéig haladékot kaptak: addig el kell dönteniük, alkalmazkodnak-e az új szabályokhoz, vagy inkább elköltöznek. A döntés mögött - érdekes módon - most kevésbé az egészségvédelem, mint inkább az anyagi érdek áll. A befektetői csoport elmondása szerint évente mintegy ezer lakást kell felújítaniuk és kifesteniük. Ha az előző bérlő a lakásban dohányzott, az átlagos költségek közel a duplájára nőnek. „Egyszerű festéssel is elfedhetjük a lerakódásokat, ám attól még azok ott maradnak. A tisztességes munkához teljesen le kell kaparni a falakat, aztán több rétegben lefesteni, és akkor a beépített bútorzatról még nem is beszéltünk. Felmérésünk szerint a lakók többsége nem dohányzik, tehát arra gondoltunk, így mindenki jobban jár.” – indokolta a döntést a tulajdonos képviselője. Megfigyelők szerint egy hasonló, már füstmentes lakóparkban a dohányzó lakók és vendégeik egy szál cigiért kénytelenek a hatalmas zárt területet elhagyni, és szinte szégyenkezve az út túloldalán rágyújtani.

Biztos, hogy mindenki jobban jár?

 

Hír és kép forrása:

http://www.latimes.com/business/money/la-fi-mo-apartment-smoking-ban-20120608,0,1023385.story

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. június 14. csütörtök, 14:54
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később