Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Külföldön is problémásnak látják a trafiktörvényt PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. június 13. szerda, 11:06

tafikkkA német kormány több ponton bírálta a magyar kormány által tervezett trafiktörvényt, amely mellett a javaslattevők egyik érve, hogy segít a fiatalkori dohányzás visszaszorításában. A bírálat szerint a trafikok kialakítása többek között versenyellenes, így monopol helyzethez vezetne a dohánykereskedelemben.

Mint ismeretes, a magyar jogalkotók notifikációs eljárásra bocsátották a tervezett trafiktörvényt. A német kormány a tervezetről részletes kifogáslistát állított össze.

A törvénytervezet szerint csak trafikokban lehetne dohányárut venni. A dohányboltokat pedig az állandó lakosságszámhoz igazítva hoznák létre.

A német bírálat szerint ez a tervezet nem veszi figyelembe a turistákat és azokat, akik valahol csak ideiglenesen tartózkodnak, például az üdülő- illetve hétvégi háztulajdonosokat.  Azokon a helyeken, ahol nincsenek állandó lakosok, mint reptéren, benzinkúton, kirándulóhelyen, az értékesítés a trafik törvény alapján kizárttá válik.

Emellett a szabályozás az európai alapszabadságjogokba avatkozna be, miközben nem biztos, hogy sikeresen tudná csökkenteni a fiatalkorú dohányzók számát, szól a bírálat, hiszen a már létező előírás, amely szerint kiskorúaknak tilos dohányterméket eladni, sem érte el célját.

A német kritika szerint a magyar trafiktörvény uniós irányelvbe ütközik, hiszen monopóliumot hozna létre.

 

Forrás: index.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. június 13. szerda, 11:10
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később