Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Holtponton az éjszakai élet Bulgáriában PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. június 07. csütörtök, 16:11

photo_webÜres asztalok, morcos vendégek és aggódó tulajok jellemezték az egykor pezsgő éjszakai életet az elmúlt hétvégén ország szerte.

A hó elején bevezetett új szabályozás szerint Bulgáriában is tilos rágyújtani a zárt közösségi helyiségekben, de láthatóan a lakosság nem könnyen alkalmazkodik.

Szófiában a népszerű szórakozóhelyek közelében kész tömegek álldogáltak, bent viszont csúcsidőben sem volt több mint 7-8 vendég. „Úristen, ha ez így folytatódik, tönkremegyünk!” – mondogatták a kétségbeesett tulajdonosok. A második legnagyobb város, Plovdiv másképp reagált. Ott ugyanis a bárok és sörözők tulajdonosainak zöme rendhagyó módon úgy döntött, hogy továbbra is engedi a vendégeket dohányozni. Tudomásuk volt ugyanis arról, hogy a város 4.000 szórakozóhelyére összesen 4 kétfős ellenőrzőbrigád jut, így a lebukás esélye igen csekély. A Fekete tenger mellett fekvő Burgaszban viszont gyakorlatilag nem volt vendég, így rengetegen zárva tartottak, a nyitva tartó, ám üres szórakozóhelyeken pedig a felszolgálók jobb híján házi karaoke-partit rendeztek.

Más városokban a tétova vendégek vagy az utcán cigiztek, vagy a bátrabbak a mellékhelyiségekbe bújtak, ahol egyébként szintén tilos rágyújtani. A helyszíni beszámolók szerint az egészségőrök szorgalmasan mindenütt járják a vendéglátóhelyeket, de nagymértékben kénytelenek az éber nem-dohányzók segítségére támaszkodni. Büntetés, tolerancia, vagy egyéb ötletes megoldás segíti vajon majd a kaotikus helyzet békés rendezését?

 

Hír és kép forrása: http://www.novinite.com/view_news.php?id=139939
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. június 07. csütörtök, 16:14
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később