vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Értelmezési viták Jamaicában PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. június 07. csütörtök, 16:01

jamaicaHol szabad és hol tilos majd dohányozni a hamarosan bevezetésre kerülő korlátozó rendelet alapján, meglepő módon nagyrészt attól függ, ki hogyan értelmezi a szabadtéren lévő közösségi tér fogalmát.

A törvényjavaslat szerint az olyan sportesemények, amelyek bár szabad levegőn, de zárt térben zajlanak, szigorúan füstmentesek lesznek. „Már csupán az a kérdés, hogy határozzuk meg ilyen esetekben a zártság fogalmát.”- zajlik a sokakat érintő, és a későbbiekben a korlátozás pontos mértékét és helyét eldöntő vita.

Egyelőre a több ország véleményét tükröző hivatalos álláspont szerint a legalább két oldalon határolt létesítmény zárt térnek minősül, ilyen például az egy fallal és részben tetővel fedett kingstoni Nemzeti Aréna. Ilyen alapon viszont a fedetlen létesítmények nem számítanak zárnak, ezekre tehát dohányzási szempontból elvileg más szabályok vonatkoznak. A felemás helyzetet az illetékes jogalkotók is érzékelik, és a törvény végleges szövegezése előtt pontos meghatározásra kell, hogy jussanak.

Az Egészségügyi Minisztérium szerint a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha szerkezettől függetlenül füstmentes lenne minden sportlétesítmény. Legfőbb érvként pedig azt hozzák fel, hogy a jegyek szigorúan helyre szólóak, és a szabad levegő ellenére a dohányfüst zavarhatja a közelben ülő nemdohányzókat. Az eltérő értelmezések és javaslatok elhúzódása miatt azonban a törvény a tervezetthez képest késésben van, így egyelőre zárt vagy nem zárt, minden stadion marad dohányzó.

 

Forrás: http://jamaica-gleaner.com/gleaner/20120604/news/news2.html
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. június 07. csütörtök, 16:04
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később