Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Csehország: Fokozatosan változik a közvélemény PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. május 30. szerda, 11:52

CheskyBár a legutóbbi hivatalos közvélemény-kutatás eredménye egyértelműen azt mutatja, hogy a cseh lakosság egyre inkább füstmentes vendéglátóhelyekre vágyik, a várhatóan jövő januárban életbe lépő módosított törvény gazdasági hatásairól ellentmondó vélemények láttak napvilágot.

A miniszterelnök, a parlament egészségügyi bizottságának elnöke és maga az egészségügyi miniszter is a dohányzás mielőbbi korlátozása mellett érvel, így érthető, hogy a részletek kidolgozása után mielőbb szeretnék a szigorított törvényt a parlamenttel elfogadtatni.

Bár a cseh lakosság 64 százaléka dohányzik, többségük úgy véli, hogy a dohányosok elnyomják a nemdohányzókat, akik csak azért tűrnek, mert nincs más választásuk. Az elmúlt évek során a lakosok hozzáállása azonban nagyot változott. Míg 2005-ben csak 35 százalék, jelenleg a lakosság 78 százaléka szeretne füstmentes vendéglátóhelyeket, és határozottan támogatná, ha csak a szabad téren lehetne rágyújtani. A szolgáltatás gyenge minősége mellett legtöbbször a füstre szoktak a vendégek panaszkodni, tehát a korlátozás - a vendéglátósok komoly aggodalma ellenére - hosszú távon a látogatottság és a fogyasztás közel 6 százalékos növekedését eredményezi majd – állítja a prágai Károly Egyetem reprezentatív felmérése alapján készült tanulmány. Így talán mindenki jól jár, és Csehország is csatlakozik az európai trendekhez.

 

Forrás: http://www.ceskapozice.cz/en/news/politics-policy/most-czechs-favor-restaurant-smoking-ban
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. május 30. szerda, 11:54
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később