Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Ahol a betegeknek bujkálniuk kell PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. május 25. péntek, 14:22

Merlin_Park_Hiába fekszik az ír Merlin Park kórház hatalmas, 60 hektáros területen, a szigorú füstmentes rendelet miatt a betegek – teljes titokban – papucsban és pizsamában fák vagy nagyobb bokrok mögé bújva kénytelenek elszívni el napi néhány szál cigarettájukat.

Mert bár igaz, hogy a bejáratnál egy kék vonalat átlépve szabadon dohányozhatnának, a park nagysága miatt ahhoz legtöbbjüknek legalább 1 kilométert kellene gyalogolni. „Ez nyilvánvalóan nevetséges és elfogadhatatlan hozzáállás egy 300 ágyas kórház vezetősége részéről. Ekkora területen, ha valós igény van rá, csak ki kellene kijelölni néhány olyan könnyen elérhető dohányzóhelyet, ahol senkit nem zavarna a füst. Még a politikai korrektség is ezt kívánná.” – hangzik Galway önkormányzati képviselőinek véleménye.

A kórház vezetése egyelőre csak a hosszan ápolt idős betegekkel tesz kivételt, ez viszont mindössze az összes páciens egynegyede. Az önkormányzati kérés és felhívás ellenére egy darabig még biztos marad a kórházi „kék vonal rendelet”, de előbb-utóbb remélhetőleg győz majd a józan ész!

 

Forrás: http://www.irishexaminer.com/ireland/patients-hide-in-bushes-to-evade-smoking-ban-194776.html
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. május 25. péntek, 14:44
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később