Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Hollandia: a méret a lényeg PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. május 24. csütörtök, 10:36

kavezo_cigiHiába kampányoltak a kivételezés ellen, a hágai bíróság a felülvizsgálat során úgy döntött, teljesen jogszerű és elfogadható az érvényben lévő dohányrendelet.

Hollandiában ugyanis az a szabály, hogy a 70 négyzetméternél kisebb, külön személyzet nélkül működő bárokban, sörözőkben és kávézókban megengedett a dohányzás. A felemás szabályozáson felbuzdulva azonban számos nagyobb hely is követi a kicsik példáját. Így valójában kevéssé igazságos versenyhelyzet alakult ki a legálisan, illetve illegálisan dohányzó és nem dohányzó vendéglátóhelyek között.

A Tiszta Holland Levegőért elnevezésű csoport szerint a mostani szabályozás a nemzetközi megállapodásoknak is ellentmond, ráadásul rontja az ország hírnevét. Mindezek ellenére a hágai bíróság ítélete szerint a vizsgált dohánytörvény valóban tartalmaz bizonyos kivételeket, ám ezek nem ellentétesek a holland alkotmánnyal.

Következésképp továbbra is érvényben marad a kevéssé egyértelmű szabályozás, így - mielőtt rágyújtanánk - kérdezzük meg a pincért, vagy figyeljük meg a többi vendéget.

 

Forrás:  http://tobaccoreporter.com/home.php?id=498&art=5870
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. május 24. csütörtök, 10:38
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később