vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A kaliforniai San José tovább szigorít PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. május 24. csütörtök, 10:12

utcan_nemdohanyzojelIdén nyáron a dohányosok már hiába ülnek ki az éttermek és kávézók hívogató teraszaira, kávéjuk mellé „hivatalosan” többé nem gyújthatnak rá.

A San Francisco közelében fekvő San José városi tanácsa a napokban a dohányzást korlátozó szabályok további szigorításáról döntött. Az egyhangúan megszavazott új városi rendelet szerint május végétől kezdve tilos lesz rágyújtani a vendéglátóhelyek teraszain, sorállás közben, például a bank automaták, illetve mozik előtt, és a lakóparkok, lakótelepek közösen használt szabadtéri területein is.

A város önkormányzata természetesen időben tájékoztatja a lakosokat az új füstmentes övezetekről, azonban jelentős mértékben támaszkodik számos szimpatizáns szervezet, a vendéglátósok és gondnokok együttműködésére is.

Ugyanakkor a dohányárusok helyi szervezete és a lakosság körében jogos értetlenség és ellenállás is tapasztalható. „Tágabb értelemben személyiségi jogokat sértenek. A teraszok egyformán várják a dohányzó és a nemdohányzó vendégeket. Miért csak azok élvezhetik a kellemes környezetet, akik nem dohányoznak? Hova menjenek akkor a dohányosok?”  - kérdezi egy helyi lakos. Erre a felvetésre egyelőre elég nehéz megnyugtató választ adni.

 

Forrás:

  http://www.neighborwebsjdev.com/outdoor-smoking-ban-extended-to-patios-waiting-lines-condo-commons/#more-1797

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. május 24. csütörtök, 10:16
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később