Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Oktatási kampány indul Indiában PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. május 18. péntek, 15:05

India_suliA jövő tanév elejétől 480 állami iskolában bevezetik azt a színesen összeállított dohányzás elleni oktatóprogramot, amit az észak-nyugati Gudzsarát állam egyik egészségügyi felelőse mutatott be a napokban egy konferencián.

Látványos grafikai megoldásokkal készült táblajátékok, tankönyvek és képek segítik a 6. és 8. osztályos diákokkal megismertetni a dohányzás etikettjét és egészségi hatásait, mindezt tanórán kívüli, ám kötelező jelleggel.

Gudzsarát hatalmas dohánytermesztő vidék, amely a WHO felmérése szerint India termelésének közel negyedét adja, tehát a dohány különösen fontos gazdasági és társadalmi jelentőséggel bír.

Valószínűleg ezért indult el éppen itt a felvilágosító jellegű forradalmian új kezdeményezés. Az országos közegészségügyi alapítvány által készített követéses vizsgálat ráadásul azt is kimutatta, hogy Indiában a helyi kezdeményezéseket általában szívesebben elfogadják a lakosok, mint a központi rendeleteket vagy előírásokat. Így talán az új oktatóprogram is kedvező fogadtatásra talál.

 

Forrás:  http://www.indianexpress.com/news/govt-unveils-antitobacco-curriculum/948099/
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. május 18. péntek, 15:06
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később