Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Bulgária: Koncert a túl szigorú dohányrendelet ellen PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. május 16. szerda, 17:50

139307A dohányosok sehogy sem akarják elfogadni a heteken belül életbe lépő új rendeletet, és tiltakozásul Szófiában kisebb fesztivált tartottak, amelyen számos népszerű rock és rap együttes is fellépett.

Az összes zárt közösségi helyiségre vonatkozó teljes füstmentességet sokan túlzónak és gazdaságilag elfogadhatatlannak találják. A koncertprogrammal egybekötött demonstrációt két ismert bolgár filmszínész kezdeményezte, akik – elmondásuk szerint – egyrészt a dohányosok jogaira, másrészt a kisebb vállalkozások, elsősorban a vendéglátóhelyek forgalmának várhatóan nagymértékű visszaesésére akarták felhívni a figyelmet.

Érveik szerint az emberek nem angyalok, és ha a dohányzást annyira megszigorítják, majd más, akár rosszabb „vétségek” lépnek a helyébe. Ráadásul a dohányárukra kivetett emelt szintű jövedéki adó máris olyan mértékben megdrágította a cigarettát, hogy, ha a jövedelmi szinteket is figyelembe vesszük, Európában jelenleg a legdrágábbnak számít. Így szinte azonnal megugrott az illegálisan eladott dohánytermékek mennyisége, és ma már a 30-40 százalékot is eléri, ami komoly kisesést okoz a bolgár államkincstárnak.

A kormány eredeti szándéka szerint már 2010-ben bevezették volna a dohányzást korlátozó rendeletet, azonban a turizmus visszaesésétől tartva mindeddig halogatták a végső döntést. Bár az ország lakosságának közel 40 százaléka dohányzik, az emberek többsége üdvözli az új szabályozást.  Igaz, a 2005-ben hozott részleges tilalmat gyakorlatilag sehol nem tartják be.

 

Hír és kép forrása:  http://www.novinite.com/view_news.php?id=139307 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. május 16. szerda, 17:53
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később