vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Indonézia: Hol lesznek a dohányzó helyiségek? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. május 07. hétfő, 14:35

zona_cigiKemény vita alakult ki dohányügyben az indonéz kormány és az Alkotmánybíróság között.

Egy polgári beadvány nyomán az alkotmánybírók felülvizsgálták a 2010-es egészségügyi törvényt, és megállapították, hogy az pontatlanul fogalmaz. Meghatározza ugyan, hogy az egészségügyi, vallási és oktatási intézményekben szigorúan tilos a dohányzás, az egyéb közintézményekben pedig ki lehet jelölni dohányzó helyiségeket.

Ez viszont még nem biztosíték arra, hogy meg is teszik. „Egyforma mértékben kell figyelembe venni mindenki érdekét, védeni a nemdohányzók egészségét és biztosítani a dohányzási lehetőséget.” – hangzik Mahfud MD, az Alkotmánybíróság elnökének magyarázata. A kormányzati oldal azonban laboratóriumi tesztekkel tudja igazolni, hogy ha egy épületen belül valahol cigarettáznak, a füst nagymértékben átszivárog a többi területre is. Ezért az Alkotmánybíróság döntése ellenére nem kívánják módosítani a hatályos törvényt, azonban természetesen javasolni fogják dohányzó helyiségek kialakítását is. Csak szigorúan az épületeken kívül.

 

Forrás: http://www.thejakartapost.com/news/2012/04/26/city-plans-keep-buildings-smoke-free.html

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. május 07. hétfő, 14:37
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később