Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A Siratófalnál is kiteszik a tiltó táblát PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. május 07. hétfő, 13:11

siratofalIzrael hamarosan jelentős mértékben megszigorítja a dohányzással kapcsolatos szabályokat.

A Knesszet egy hónapnyi türelmi időt adott arra, hogy füstmentessé tegyék a közterületeket és akár az olyan népszerű közösségi helyszíneket is, mint a jeruzsálemi Siratófal.

Tilos lesz majd dohányozni a buszállomásokon, pályaudvarokon, uszodákban, a kórházak bejárata közelében, valamint a rendezvények helyszínein. Az új törvény megszigorítja a cigaretta-automatákkal és a dohányreklámokkal kapcsolatos eddigi rendelkezéseket, ugyanakkor az eredeti tervekkel ellentétben nem emeli a cigaretta adóját.

A vendéglátóhelyek csak részben lesznek füstmentesek, a szabályok szerint teljes alapterületük maximum 25 százalékán továbbra is lehet majd dohányozni. A szokatlan megoldást a vendéglátóipari-szakemberek problematikusnak és egyenesen kivitelezhetetlennek tartják, de legalább helyet engednek a dohányzó vendégek számára is. Ahogy az egészségügyi bizottság elnöke, Chaim Katz fogalmazott: „Az új szabályokkal jelentősen csökkentjük az ártalmakat, de nem vagyunk szélsőségesek. A dohányos polgárok érdekeit is figyelembe kell vennünk.” Való igaz, az Egészségügyi Minisztérium jelentése szerint Izraelben a férfiak harmada, a nők 15 százaléka dohányzik.

 

Forrás: http://www.thejc.com/news/israel-news/67073/no-more-smokers-western-wall
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. május 07. hétfő, 13:15
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később