Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Írország New York nyomában PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. május 03. csütörtök, 16:23

joe.ieBár igaz, hogy a 8 évvel ezelőtt életbe lépett beltéri dohányzási tilalom Írországban még a nikotinpártiak körében is komoly támogatottsággal bír, a jelenlegi egészségügyi miniszter, James Reilly nem elégszik meg ennyivel.

A gyerekek védelmében további szigorításokat tervez. Elmondása szerint „Közterületen, játszótereken, parkokban, strandokon, ahol sok gyerek is megfordul, nem lenne szabad a felnőtteknek cigarettázni. A dohányzó felnőttek látványa határozottan kedvezőtlen hatást tesz rájuk. Kötelességünk a védtelenek érdekeit megvédeni.” Nemrégiben New York állam területén is hasonló intézkedéseket vezettek be a gyerekek és fiatalok által is látogatott összes közparkban, strandon és látnivalók közelében, és a miniszter ennek kedvező hatásaira alapozza új tervét. Bár a szigorú szabályozás miatt Írországban már most sem egyszerű a dohányosok élete, országos arányuk ennek ellenére 29 százalék. A miniszter hamarosan a kormány elé terjeszti javaslatát, azonban lényegében közvetlenül a helyi önkormányzatokra bízná az új rendelkezések bevezetését.

 

Hír és kép forrása: http://www.joe.ie/health-fitness/health-fitness-news/is-smoking-in-parks-and-beaches-about-to-be-banned-in-ireland-0023805-1

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. május 03. csütörtök, 16:27
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később