vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Művészet vagy szabályszegés? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. április 25. szerda, 15:24

kifuto_vietnamAz ELLE tavaszi-nyári divatbemutatója idén hatalmas vihart kavart a vietnámi Ho Si Minh-Városban. A vezető modell, Thang Hang ugyanis füstölgő cigarettával a kezében vonult végig a kifutón káprázatos estélyi öltözetében.

Sőt, a közönség teljes megdöbbenésére, láthatóan szívott is a dohányból. Természetesen, mint azt később a bemutató híres tervezője, Do Manh Cuong elmondta, a dohányzással mindössze a kollekció művészi elgondolását akarta kihangsúlyozni: egy kétségbeesett, magányos nő méltósággal viselt fájdalmát. A tervezőművész kihangsúlyozta, modellje a bemutatón e-cigarettát használt, nem füstölt a közönségre, és kizárólag művészi eszközről volt szó.

Bár a nézők közül többen is úgy vélekedtek, hogy a dohányzás különlegesebbé tette a kifutón látottakat, összességében mégis inkább felháborodásuknak adtak hangot. 2011 januárjában ugyanis Vietnámban is bevezetették a dohányzást korlátozó törvényt.

Azóta a minden egészségügyi és oktatási intézmény, valamint a legtöbb kulturális létesítmény teljesen füstmentes, egyébként pedig kizárólag a kijelölt helyeken szabad rágyújtani. Ugyan az országban igen magas a dohányzók száma, és a tiltás ellenőrzése sem zökkenőmentes, az emberek lassan tudomásul veszik az új előírásokat, és felháborodnak a szabályszegőkön.

A polgárpukkasztó divatbemutató próbáján a kulturális ügyekkel foglalkozó hivatal szerint Thanh Hang még nem cigarettázott, és így csak utólag értesültek az incidensről. Véleményük szerint művészeti célból sem lehet a törvényi előírásokat megszegni, ráadásul az egyes produkciók erőteljes hatást gyakorolnak városi fiatalokra, tehát a művészek és tervezők személyes felelőssége is óriási. Mostantól minden előadást figyelemmel kísérnek, és a szabályszegést szigorúan büntetik.

 

Hír és kép forrása: http://english.vietnamnet.vn/en/arts-entertainment/21312/culture-ministry-tightens-rules-after-supermodel-smokes-on-the-catwalk.html 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. április 25. szerda, 15:28
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később