patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Júliusban tovább emelkedik a jövedéki adó PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. április 19. csütörtök, 11:17

emelkedo_diagramA dohánytermékek jövedéki adójának emelésére júliusban kerül sor, a kormány tervei szerint idén ez az utolsó.

Július elsejétől tovább emelkedik a jövedéki adó: ezer szál cigarettára kivetett adó mértéke 11 500 forintról 11 900 forintra nő, illetve a kiskereskedelmi eladási ár 30-ról 31 százalékára, így ezer szálanként legalább 22 300 forintot kell majd fizetni.

A szivarokat és szivarkákat nem érinti az emelés, az adó mértéke ebben az esetben marad változatlanul a kiskereskedelmi ár 28,8 százaléka.

A vágott dohány adó mértéke júliusban 10 150 forinthoz képest ezer forinttal emelkedik kilónként. Az adóemelések végeztével – az eddig szabályokhoz hasonlóan - a dohánytermékek az új adómértéknek megfelelő adózárjeggyel hozhatóak szabad forgalomba.

 

Forrás: Napi Gazdaság

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. április 19. csütörtök, 11:19
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később