patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A bolgár vendéglátósok aggódnak az új dohányrendelet miatt PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. április 19. csütörtök, 10:35

tanyeron_no_smokingA bolgár parlament elfogadta az egészségügyi törvény beltéri dohányzással kapcsolatos módosításait.

Az új előírások szerint június elsejétől tilos lesz majd a dohányzás összes intézményben, vendéglátóhelyen, valamint az iskolaudvarok és játszóterek közvetlen környezetében.

A mostani szabályozás legnagyobb ellenzői érthető módon az éttermek és bárok tulajdonosai voltak, hiszen az elmúlt évek során jelentős összegeket költöttek a dohányzó és nemdohányzó helyiségek elkülönítésére. Sok millió bolgár leváért szellőztető berendezéseket, üvegfalakat szereltettek fel, hogy üzletüket az előírások szerint működtethessék. A teljes füstmentesség ezeket a korábbi beruházásokat nagyrészt feleslegessé teszi. Ezzel tovább romlik a vendéglátóipar helyzete, hiszen a válság miatti drasztikus visszaesés után a gazdaság enyhe javulása ellenére nem nőtt sem a vendégek száma, sem a fogyasztás mennyisége.

Az eddigi előírásoknak ellentmondó új módosítás nem csak a tulajdonosokat zavarja. Bulgáriában igen magas a dohányzók száma, és egyelőre kérdéses, ők hogyan reagálnak majd az alig 2 hónap múlva életbe lépő új szabályozásra.

Lehet, hogy még tovább csökken majd a fogyasztás?

 

Forrás:  http://sofiaecho.com/2012/04/11/1806209_bulgarian-parliament-passes-full-ban-on-indoor-smoking?ref=rss&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:%20rss2/all-news%20(The%20Sofia%20Echo
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. április 19. csütörtök, 10:37
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később