Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Csak papíron él a dohánytörvény Nepálban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. április 12. csütörtök, 13:57

NepalBár már nyolc hónappal ezelőtt életbe lépett a szigorú, dohányzással kapcsolatos új törvény, a statisztikák szerint eddig egyetlen bírságolás sem történt. Ez azonban nem a példás fegyelemnek, hanem inkább az ellenőrzés alacsony hatékonyságának köszönhető.

Nepálban szokatlan módon több nő, mint férfi dohányzik, és az utóbbi években egyre divatosabb lett a dohányzás a fiatalok körében is. Erre reagált tavaly augusztusban a kormányzat a nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel.

A dobozokon hatalmas figyelmeztető feliratokat kell elhelyezni, és az új szabályozás szerint komoly bírság járna azoknak, akik bármiféle dohánytermékkel szolgálnak ki egy fiatalkorút vagy terhes édesanyát. Zárt közterületeken kizárólag a kijelölt helyeken szabad dohányozni, és tilos az árusítás minden egészségügyi, oktatási és gyermekintézmény 100 méteres körzetében is.

A legkeményebben a dohányreklámok tilalmának megszegőit büntetnék, ha végre megegyeznének az országos és helyi hatóságok az ellenőrzés mikéntjében. A törvény átfogó végrehajtásával megbízott egészségügyi vezető kormányzati ellenőrzésre vár, a kormány pedig teljességgel a területi hatóságokra bízta az ezzel kapcsolatos feladatokat.

 

Forrás:  http://thehimalayantimes.com/fullNews.php?headline=Anti-tobacco+law+only++limited+to+paper+&NewsID=327621

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. április 12. csütörtök, 14:01
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később