Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Füstmentes teraszok és parkok Ottawában PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. április 05. csütörtök, 18:14

OttawaHárom hónapos türelmi idővel indul a dohányzás további korlátozása a kanadai fővárosban.

Az új rendelet szerint sem az éttermek, kávézók, sörözök teraszain, sem pedig a közparkokban és strandokon nem szabad rágyújtani. A szabályszegőket egyelőre csak figyelmeztetik, júliustól kezdve azonban a hatóságok komoly, akár 300 dolláros bírságot is kiszabhatnak.

 

Bár a lakosság általában elfogadja a szigorú új szabályozást, nem ritka a kritikus hangvétel sem. „ Majd beülök az autómba, kihajtok a városból jó messzire, és egy mező közepén rágyújtok! Talán ott még megengedik!” – mondja egy idős úr. „Nagyon nem tetszik az új rendszer, de kénytelen leszek engedelmeskedni” – szomorkodik egy régi dohányos. A vendéglátóhelyeken inkább a biztonság miatt aggódnak. „Egy forgalmas péntek este egyszerre vagy 20-25 dohányos ácsorog a járdán, és ha akarják, ha nem, eltorlaszolják a forgalmat. Ez jóval nagyobb kényelmetlenséget okoz, mint egy dohányzásra kijelölt teraszrész!” – érzékelteti a problémát az egyik söröző főnöke.” Mivel az utcákon nem lesznek felügyelők, a szabálysértőket csak bejelentett panasz alapján bírságolják. Így azonban elsősorban a vendéglátóhelyek személyzete lesz felelős. „De hogy figyeljünk mindenkire egy forgalmas hétvégén? Természetesen nem teszünk ki hamutartókat, de az emberek maguk döntenek, betartják-e az új előírást.” – hangzik az egyik távolságtartó vélemény.

A város a jövőben további korlátozásokat tervez, és várhatóan a kórházak, egyetemek parkjaiban, az irodaépületek előtt, a piacokon, fesztiválokon és privát rendezvényeken is megtiltják majd a dohányzást.

 

Forrás:

http://www.cbc.ca/news/canada/ottawa/story/2012/04/01/ottawa-smoking-ban-warnings-commence.html

http://www.ottawacitizen.com/health/Ottawa/6398676/story.html

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. április 05. csütörtök, 18:16
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később