patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dohányzás? Csak a kórházon kívül! PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. április 05. csütörtök, 12:53

HoSpitalSzokatlanul szigorú szabályozást vezettek be egy dél-angliai kórházban: betegek és dolgozók egyaránt csak a kórház területén kívül gyújthatnak rá.

Mindehhez még át is kell öltözniük, és rendes utcai ruhájukban kimenni egészen a főútig, ami –figyelembe véve az ápolók 12 órás műszakját és a mindössze kétszer félórás szünetet – gyakorlatilag lehetetlennek tűnik.

 

A szabályszegőket természetesen megbüntetik. Másrészt az a feladat is az orvosokat, ápolókat nyomasztja, hogyan kezeljék a dohányos betegeket. Szerintük a betegeknek is joguk van dohányozni, ugyanakkor ahhoz el kellene hagyniuk a kórházat, akár a személyzet segítségével. Ez a megoldás azonban magának a kórháznak sem tetszik, és kijelentették, a személyzet nem viheti ki a dohányos betegeket, mert ezzel az egészségüket veszélyeztetik, és ez nem egyeztethető össze az ápolás etikájával.

Ugyanakkor, ha egy dohányos beteget különösebb egészségügyi ok nélkül megfosztanak a cigarettázás lehetőségétől, egy idő után nyugtalanná és feszültté válik, ezzel pedig magának is, és az ápoló személyzetnek is árt.

 

Forrás: http://www.thisisnorthdevon.co.uk/story-15655283-detail/story.html

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. április 05. csütörtök, 12:55
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később