Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Vitára bocsátották az első dohánytörvényt PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. április 05. csütörtök, 12:08

Moscow_cigiForradalmi változásoknak néz elébe Oroszország, ha a Parlament jóváhagyja a nemdohányzók védelméről szóló törvénytervezetet.

Első lépésként a közösségi terek füstmentesítése a cél: várhatóan az összes étteremben, hivatalban, oktatási és kulturális intézményben, sportlétesítményben, hivatalban, járművön és várócsarnokban betiltják a dohányzást, és az emberek csak az épületeken kívül és otthon gyújthatnak majd rá.

 

A várható korlátozások természetesen kellemetlenül érintik majd az országban élő közel 50 millió dohányost. A felnőtt, aktív korú férfiak több mint 60 százaléka, a nők harmada dohányzik, és eddig korlátozást legfeljebb külföldön tapasztaltak.

Komoly ellenállásra lehet számítani az üzleti körök részéről is, mivel a cigarettagyártás az elmúlt 15 évben hatalmas üzletté vált. 1995-ben az egy főre jutó éves termelés 499 szál volt, 2010-ben már közel az ötszöröse: 2.838 szál/fő. Mindezek ellenére 2008 áprilisában Oroszország is csatlakozott a WHO korlátozott dohányzásról szóló egyezményéhez, így 5 éven belül köteles saját törvénykezését az abban foglaltakhoz igazítani.

Habár a felmérések szerint a lakosság nagyobb része támogatja a korlátozó intézkedéseket, a törvény még a vita folyamán „felpuhulhat”, és valószínűleg a betartatása sem lesz egyszerű.

 

Forrás: http://en.rian.ru/russia/20120329/172466387.html
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. április 05. csütörtök, 12:14
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később