patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Törvény kontra megszokás PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. március 22. csütörtök, 14:38

torveny_kontra_megszokasEgyelőre rendkívül megosztott Libanon a napokban életbe lépett dohányzást korlátozó törvénnyel kapcsolatban. Még maguk a parlamenti képviselők is furcsállják, hogy csak az épületen kívül gyújthatnak rá.

Sokan túl szigorúnak és gazdaságtalannak tartják a középületek teljes füstmentesítését, szerintük az Arab Emirátusok példáján okulva érdemes lett volna belső dohányzósarkokat kijelölni. Ezt hiányolják a parlamentben dolgozó alkalmazottak is, és titokban a benti kis kávázóban csak elszívnak egy-egy szál cigarettát.

Vita tárgya még a képviselői irodák státusza is. Egyes képviselők szerint az iroda magánterület, és így mentesül a törvény alól, legfeljebb bizonyos megbeszéléseket a füstmentes folyosón bonyolítanak majd. Mások arra hívják fel a figyelmet, hogy egyelőre az ellenőrzés és az illetékes hatóság kérdése sem kellően szabályozott, ráadásul az országban sosem volt könnyű feladat a törvényeket betartatni.

A parlamenti képviselők - mentelmi joguk miatt - különösen nagy felelősséget viselnek az ügyben. Természetesen többségük ezzel tisztában van, és akár dohányosként is az új szabályozás előnyeit hangsúlyozza, mondván, így most könnyebben csökkenti fogyasztását, sőt páran a leszokáson gondolkodnak. A törvény egyéb rendelkezései, mint például a reklámtilalom, vagy a cigarettadobozok figyelmeztető feliratai érthető módon jóval kisebb ellenállást váltottak ki.

 

Forrás: http://www.dailystar.com.lb/News/Local-News/2012/Mar-09/166056-parliament-officially-smoke-free-but-mps-still-puffing-away.ashx#axzz1p13bbWsu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. március 22. csütörtök, 14:40
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később