patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Ábrákkal a dohányzás ellen PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. március 14. szerda, 15:26

sing_no_cigiA dohányzás csökkentéséért harcoló ghánai szervezet, a CTCB, a napokban petícióban arra kérte az Egészségügyi Minisztériumot, hogy azonnali hatállyal kötelezze a gyártókat, tegyenek minden cigarettadobozra  figyelmeztető ábrákat.

Ez igen olcsón és hatékonyan csökkentené mind az aktív, mind a passzív dohányzást. Ráadásul az üzeneteket mindenki egyformán megértené, ami különösen fontos lenne az alacsonyan képzett lakosság körében.

Az UNICEF felmérése szerint Ghánában közel 30 százalékos  az írástudatlanság, ezért szöveges feliratok helyett képekkel jóval több sikert lehetne elérni. A szervezet vezetője arra is rámutatott, Ghána még 2004-ben vállalta, hogy 2010-re kidolgoz egy olyan átfogó törvényt, amely nemcsak a dohányzást szabályozná, hanem minden dohánnyal kapcsolatos reklámot és egyéb marketingtevékenységet betiltana. Ez azonban a mai napig nem történt meg.

Kormányzati oldalról a késést apró technikai okokkal magyarázzák: az új egészségügyi szabályozások kialakítása során el akarják kerülni a kettős szabályozást. Az illetékes miniszterhelyettes azt ígérte, hogy a szükséges szakértői konzultációkat követően természetesen megteszik majd a szükséges lépéseket.

 

Forrás: http://www.ghananewsagency.org/details/Health/Coalition-on-Tobacco-Control-Bill-insists-on-pictorial-warnings-on-tobacco-packs/?ci=1&ai=40324
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. március 14. szerda, 15:29
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később