Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Nehéz helyzetben a vendéglátósok PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. március 12. hétfő, 19:52

kinti_etteremGazdasági válság, áfaemelés és még a dohányzást tiltó törvény is sújtja a vendéglátósokat. Talán menekülést jelenthet számukra a jó idő, mert akkor lehetőség nyílik teraszok és kerthelységek kialakítására.

A téli időszakban rendkívül alacsony forgalmat tapasztaltak a vendéglátó-ipari egységek, fellendülésre pedig nem számítanak a vállalkozások, a cél most a túlélés - mondta a Napi Gazdaságnak Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Háber Tamás, vendéglátó-ipari szakértő szerint egy terasz kialakítása meg is duplázhatja a bérleti díjat, a vendégek száma azonban nem lesz kétszer akkora.  A kinti helyiségek kialakítása 20-40 százalékkal növelheti a forgalmat, a szezon azonban csak május elsején kezdődik - hangsúlyozta Vágvölgyi Mihály, a Veranda Grill & Wine Étterem társtulajdonosa. Vágvölgyi szerint a teraszok, kerthelyiségek fontosságát növeli, hogy tompíthatják a dohányzási tilalom negatív hatásait.

 

Forrás: index.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. március 12. hétfő, 19:54
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2012-03-28 15:14
Tisztelt Füstölgők Társasága !

Szerintem nem csak engem érint, a dohányzási tilalommal kapcsolatos kérdés.
Egy olyan vendéglőt üzemeltetek ahol a terasz az épülettel össze van építve. Tehát az étterem megközelítése a teraszon keresztül történik. Az ANTSZ elsődleges (telefonos) véleménye szerint miután a terasz (csak fedett, szemből, oldalról nyitott)egyben képezi az épülettel az "intézményt" igy a dohányzás a teraszon is tilos. Mindenhol azt olvasom hogy a vendéglősök várják a tavaszt és a terasznyitást, hogy megtarthassák dohányzó vendégeiket is. Bármilyen segítséget, jogszabályra hivatkozást előre is köszönök. Tisztelettel: Baló Sándor
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később