vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Harc a füstös netkávézók ellen PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. március 08. csütörtök, 19:27

ShanghaiSanghaj városa az eddiginél hatékonyabb megoldásokkal szeretné rávenni a netkávézók és egyéb, hasonlóan népszerű vendéglátóhelyek közönségét arra, hogy tartsák be a 2 évvel ezelőtt hozott dohányzási tilalmat.

Az előírások szerint a közösségi intézmények, kórházak, iskolák, bárok, kávézók, teázók, éttermek kötelesek nemdohányzó részeket kialakítani, ahol feliratokkal is hirdetni kell „Itt tilos a dohányzás!”

A valóságban gyakran sem az emberek, sem az intézmények nem tartják be a szabályokat. Bár az ellenőrök nem túl szigorúak, és először csak figyelmeztetik a szabálytalankodókat, tavaly még így is 66 intézményt és 5 személyt büntettek meg: főleg netkávézókat, szórakozóhelyeket és éttermeket.

A működtetők elmondása szerint náluk a vendégek lazítani akarnak, ezzel pedig nem fér össze a dohányzási tilalom. A füstre érzékenyebbek egy másik, tisztább levegőjű sarkot vagy akár másik éttermet, kávázót kereshetnek maguknak. Gyakran a kitett tábla sem sokat számít, illetve a razzia előtt kiürül a helyiség, bár a füstöt még vágni lehet.

A hivatalos álláspont szerint azonban a szigorított ellenőrzés és büntetés önmagában nem oldja meg a helyzetet. Ebben az erősen dohányos országban hosszú távú összefogásra, oktatási-nevelési programra és hatékony felügyeletre van szükség. Továbbá tudatosítanunk kell az emberekben, milyen egészségügyi ártalmakkal jár a dohányzás, és mit jelent a kulturált dohányzás. – hangoztatják a városi vezetők.

 

Forrás:  http://www.chinadaily.com.cn/china/2012-03/06/content_14762681.htm
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. március 08. csütörtök, 19:28
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később