Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A kubai szivar ünnepe PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. március 08. csütörtök, 13:34

qualitycontrol_cubaA több száz éves luxuscikk, a kubai szivar a gazdasági nehézségek ellenére új reneszánszát éli.

A havannai Palacio de Covenciones a napokban pártgyűlés helyett nemzetközi szivarfesztiválnak adott otthont. A falakon elegáns képek mutatják be a kézzel sodort havannai szivar 520 éves történetét, az alattuk sorakozó tárolókban pedig közvetlenül megtekinthető az összes hagyományos és új termék.

 

Bár Nyugat-Európa még mindig a legfontosabb piacnak számít, a gazdasági válság és a dohányzást korlátozó intézkedések miatt Kuba egyre inkább Kína, Oroszország és Brazília felé nyit, ahol a szabályozás is enyhébb, és az utóbbi időben egyre nagyobb az igény a luxus termékekre.

A fesztivál ideje alatt külön buszos túrákat is szerveznek a dohányültetvényekre, gyárakba, sőt ki az érdeklődők még a szivarsodrás művészetébe is belekóstolhatnak. Az amerikai embargó miatt az Államokban hivatalosan nem kapható kubai szivar, mégis sokan megtalálják a kiskaput. Engem például először Arnold Schwarzenegger kínált egy Montecristo No2-vel – büszkélkedik James Belushi, a fesztivál egyik díszvendége.

Az újdonságok között szerepel a hamisítás ellen kifejlesztett különleges címke, amely sorszámot és láthatatlan hologramot tartalmaz, valamint a rövid szivar, amit kifejezetten a fejlett országok számára gyártanak. 20 perc alatt elszívható, így nem kell túl sokáig álldogálni vele az étterem vagy bár előtt. A fesztivál gálaesttel zárul, ahol az 500 dolláros belépőért nem csak ingyen szivart, vacsorát és műsort kap a kedves vendég, hanem különleges szivaraukción is részt vehet.

 

Hír és kép forrása: http://www.bbc.co.uk/news/magazine-17229044

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. március 08. csütörtök, 13:51
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később