patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Újabb döntés a dohányosok ellen PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. március 08. csütörtök, 12:28

ecigi2A nemdohányzók védelme érdekében hozott törvény januári életbe lépése óta jelentősen megnőtt az e-cigaretták forgalma.

Ennek fő oka az, hogy ezeket olyan helyeken is lehet használni, ahol a normál füstölgés tilos. Azonban az egészségügyi államtitkárság hétfőn közleményben közölte, hogy az e-cigaretták gyártása és forgalmazása illegális.

Mindezt azzal indokolták, hogy az elektromos cigarettáknak keresztül kellene menniük a gyógyszerek engedélyezésére vonatkozó hatósági eljáráson, mivel az összetevők közül „a nikotin olyan farmakológiai hatású anyag, amelyre a gyógyszerszabályozás vonatkozik”.

Ezután még a gyógyszergyártásra, gyógyszerforgalmazásra vonatkozó szigorú szabályoknak, a medicinák reklámozására és mellékhatás-figyelésére vonatkozó uniós előírásoknak is meg kellene felelnie a terméknek. Ráadásul, mivel a dohányzásról történő leszokás részének tekintik, alkalmazása orvos vagy gyógyszerész tanácsa alapján és felügyelete mellett történhetne.

 

Hír és kép forrása: hetivalasz.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. március 08. csütörtök, 12:31
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később