patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Jogszerűtlen elrettentés? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. március 08. csütörtök, 12:21

ujdobozAz amerikai betegség-ellenőrzési és megelőzési központ (Centers of Disease Control and Prevention) becslései alapján nagyjából 45 millió felnőtt dohányzik az országban, ezért új módszerrel akarják elrettenteni az embereket a dohányzástól: a dobozokra nagyméretű képeket tennének, amelyek a dohányzás hatásait kíméletlen realitással ábrázolják.

 

Ez a döntés Richard Leon amerikai kerületi bíró szerint sérti az Egyesült Államok alkotmányában foglalt szólásszabadság jogát. Mert bár a dohányzás egészségügyi veszélyeiről való tájékoztatás szükséges lehet, addig az emberek arra való buzdítása, hogy egyszerűen ne vásároljanak egy legális terméket, már nem.

Az amerikai kongresszus által 2009-ben elfogadott törvény arra kötelezte az amerikai élelmiszer- és gyógyszer-ellenőrzési Hivatalt (Food and Drug Administration), hogy a cigarettásdobozok mindkét oldalára nagyméretű, színes címkéket tegyenek. Ezt betartották, ám az új ötlet ellen kifogást emeltek a dohánygyártók. Arra hivatkoztak, hogy ez olyan dohányzásellenes kampányra kényszerítené őket, amely sértené saját termékeik érdekeit. Ezen kívül problémának tartják azt is, hogy milliókba kerülne a grafikus borításokra való átállás és az új csomagolások nem tartalmaznának olyan többletinformációkat, amelyeket ne lehetne a már bevett figyelmeztető címkékhez hasonló megoldások révén feltüntetni.

 

Forrás: http://karpatinfo.net/node/361396

Kép forrása: index.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. március 08. csütörtök, 12:23
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később