patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A dohányosok megbékéltek a tilalommal? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. március 05. hétfő, 14:41

egyetert_tiltassal2012. január elsejétől életbe lépett nemdohányzók védelméről szóló törvény nagy vihart kavart az év elején. Egy pár héttel később végzett felmérés szerint lecsillapodtak a kedélyek, és a többség pozitívan vélekedik a változásokról.

A 18-64 éveseknek mindössze 20 %-a érzi úgy, hogy a törvénynek több hátránya van, mint előnye - derült ki a KutatóCentrum és a Marketing&Media 2012. január 13. és 17. között zajló közös online lekérdezéses kutatásából.

A felmérésben részt vevőknek csak az egynegyede gondolja, hogy az új törvény ellehetetlenítette a dohányosok helyzetét. A megkérdezettek kétharmada úgy véli, hogy a rendelkezés egyáltalán nem sérti a cigarettázók személyi szabadságát. „Érthető módon elsősorban a füstmentes életet választók körében váltott ki támogatást a törvénymódosítás: a nemdohányzó válaszadóknak 47 %-a egyetért azzal az állítással, hogy a módosítás szükséges és időszerű lépés volt a törvényhozók részéről" - mondta Sütő Anna, a KutatóCentrum kutatási projekt menedzsere.

Ezzel szemben a dohányzóknak csupán 8 %-a vélekedett hasonlóan

A válaszadók 58 %-a gondolta úgy, hogy az új törvény nem lesz hatással a vendéglátósok forgalmára. A dohányosok ebben a témában is máshogy vélekednek: míg a nemdohányzóknak csupán egyharmada véli úgy, hogy az intézkedés negatív hatással lesz az éttermek és szórakozóhelyek forgalmára, addig a „füstölgő” válaszadók 57 %-a számít erre.

 

Forrás: wellnescafe.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. március 05. hétfő, 14:49
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később