Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A törvény maga nem elég PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. február 29. szerda, 16:42

JaipurAz India északi részén fekvő volt királyi székhely és ragyogó metropolisz, Jaipur vezetése komoly gondokkal küzd. Hiába szabályozzák ugyanis a dohányzást és a dohánytermékek árusítását, a tapasztalatok szerint ezt sehol nem tartják be.

Bár tilos a középületek, például kórházak, iskolák, hotelek, irodák közvetlen közelében dohányféleségeket árulni, és főleg nem kiskorúak számára, az ellenőrzések még a rendelet betartatása fölött bábáskodó hivatal mellett is találtak szabálytalan elárusítóhelyeket. Hasonlóképpen 8-10 mozgó és állandó dohányárus működik a központi kórház, a városi park vagy a területi bíróság előtti területen is.

A városi autóbuszok oldalán tiltott dohányáru reklám látható, magát a dohányzási tilalmat pedig szinte sehol nem tartják be. Sajnos az iskolák, főiskolák, egyetemek sem számítanak kivételnek, ráadásul kérdés nélkül bárki vásárolhat is.

Mivel a város férfi lakosságának fele, a nők 18 százaléka dohányzik, illetve fogyasztja a guthka nevű rágódohányt, némileg érthető a lakosok csendes ellenállása a szigorú dohányellenes rendelkezésekkel szemben.

 

Forrás:  http://daily.bhaskar.com/article/RAJ-JPR-jaipur-no-tobacco-act-up-in-smoke-2881757.html
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. február 29. szerda, 16:47
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később