Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dohányzás miatt rúgták ki PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. február 29. szerda, 16:25

smoker_tilosbanEgy cég azért mondott fel az alkalmazottjának, mert az nem a műhelyben kijelölt helyen, hanem az előtt dohányzott. Az illető első fokon nyert, másodfokon vesztett, majd a Legfelsőbb Bíróság újra neki adott igazat.

A munkavállaló nem a műhelyben kijelölt helyen gyújtott rá cigarettájára, hanem kiment az üzemépület elé, és ezért a munkaadó rendkívüli felmondással elküldte.

Az épület előtt a munkaadó hamutálat helyezett el, de nem jelölte a helyet dohányzóként. A sértett munkaügyi bírósághoz fordult, amely jogellenesnek minősítette a felmondást, és 3,5 millió forintot, továbbá annak kamatait ítélte meg számára. A másodfokon eljárt megyei bíróság ellenkezőleg döntött, ők jogosnak tartották a felmondást. A munkavállaló a Legfelsőbb Bírósághoz fordult, amely azt az ítéletet hozta, hogy a munkavállaló jogsértése nem adott okot rendkívüli felmondásra.

 

Forrás: Napi Gazdaság

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. február 29. szerda, 16:27
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később