Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Hamburg: füstbe ment dohányrendelet PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. február 24. péntek, 15:19

etterem_tilos_cigizni_HamburgA német legfelsőbb bíróság alkotmányellenesnek ítélte a komplikált hamburgi szabályozást, és egyben kötelezi a várost, hogy új rendeletet alkosson.

A most elutasított jelenlegi szabályok szerint ugyanis a kizárólag italt felszolgáló vendéglátóhelyek nyithatnak külön dohányzó helységet, az ételt is felszolgálók azonban nem. A rendelet visszássága akkor derült ki, amikor egy autópálya menti étkezde vezetőjének nem engedélyezték, hogy dohányzó helységet létesítsen vendégei számára, akik 80 százalékban dohányzó kamionsofőrök.

A bíróság döntése szerint ez sérti a tisztességes verseny egyenlőségét. Felkérésükre a Német Rákkutató Központ is vizsgálatot indított, és tudományosan bebizonyította: a dohányfüstben található toxikus anyagok teljesen egyformán hatnak a bárokban és az éttermekben. Így ebből a szempontból sem jogos az eltérő szabályozás.

Az új döntés értelmében mostantól a legtöbb német szövetségi államhoz hasonlóan Hamburgban és környékén is rágyújthatunk az éttermek dohányzó helységében. Persze csak addig, amíg a városi vezetés újabb ötlettel elő nem áll.

 

Hír és kép forrása: http://www.thelocal.de/society/20120221-40879.html 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. február 24. péntek, 15:20
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később