patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Füstmentes strandolás az óceánparton? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. február 24. péntek, 15:11

Rhode_IslandPontosan 43.600 csikket számoltak össze, amikor egy őszi napon önkéntesek megtisztították az USA keleti partján, az Atlanti-óceántól körülölelt kis állam, Rhode Island strandjait.

Richard Morrison, republikánus képviselő most új törvénytervezetet nyújtott be, amelyben azt javasolja, tiltsák be a dohányzást az állam összes strandján, valamint a közparkokban, a játszó-, és sétatereken. Nem korlátozni akarjuk a dohányosokat, de szeretnénk minden olyan területre kiterjeszteni a füstmentességet, ahol családok tartózkodnak. Az államnak joga van megvédeni polgárai egészségét, a rengeteg szemétről nem is beszélve! – érvel a képviselő a korlátozás mellett.

Bár a törvényalkotók zöme teljesen egyetért a javaslattal, a lakosok között ellenzők is akadnak. „Szerintem egy kissé nevetséges egy szabadban elszívott cigitől óvni minket” „Én megértem, ha az emberek tiszta levegőjű strandra és parkra vágynak, de ki kell jelölni dohányzó területeket is!” – hangzanak a vélemények.

A helyi környezetvédő csoportok egyértelműen a tiltás mellett állnak, mondván az eldobált csikkeket a kisgyerekek felszedegetik, és a szájukba veszik, a madarak felcsipegetik, a víz pedig belemossa az óceánba. Ez nem csak tisztasági, hanem komoly egészségügyi kérdés is. „Végső soron az óceánunk egészségéről van szó.”  Ha az új törvényt megszavazzák, Rhode Island lesz az USA első olyan állama, ahol minden strand csikk és füstmentes.

 

Forrás: http://www.therepublic.com/view/story/f99a1f51270d4ffdb64cc5f396e2df06/RI--Smoke-Free-Beach/
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. február 24. péntek, 15:13
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később