Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Sértik a személyi szabadságot PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. február 16. csütörtök, 19:13

monitoring_cigiNéhány munkáltató túl komolyan veszi az év elején életbe lépett dohányzással kapcsolatos szigorítást. Van, ahol megmotozzák az alkalmazottakat, sőt kirúgják azt, aki rágyújt.

A munkahelyiterror.blog.hu-n név nélkül azt nyilatkozta egy alkalmazott, hogy munkaadója február elsejétől megszüntette a dohányzást a munkahely egész területén. Bár a türelmi idő egy hónap, már a kijelölt helyeket is felszámolták. Napi rendszerességgel végeznek motozást és csomagvizsgálatot, és már nem csak a dolgozók telefonjait gyűjtik be a műszak kezdetekor, hanem a cigarettás dobozokat, öngyújtókat és gyufákat is. Aki megszegi a szabályt, azt azonnali hatállyal elbocsátják.

Dr. Igyarto Gyöngyi munkajogász elmondása szerint az új dohánytörvény úgy rendelkezik, hogy a munkáltató nem dohányzóvá teheti a munkahelyet, ha a dolgozók legalább fele ezt kéri. Azonban ez az eljárás teljes mértekben jogszerűtlen, a motozás például már büntetőjogi kategória: személyi szabadság megsértése és kényszerítés. Hasonló esetekben a munkaügyi bíróságon vagy az egyenlő Bánásmód Hatóságnál tehetnek panaszt az érintettek.

 

Forrás: Napi Ász

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. február 16. csütörtök, 19:16
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később