Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Mostantól Kuvait is korlátoz PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. február 15. szerda, 15:08

vizipipa_kuvaitHétfőn Kuvaitban is életbe lépett a dohányzást korlátozó minisztériumi rendelet. Tilos a cigarettázás illetve a vízipipa használata mindenféle közterületen, így oktatási, vallási és egészségügyi intézményekben, repülőtereken, kávéházakban, éttermekben, bevásárló-, és szabadidőközpontokban.

Természetesen a vendéglátóhelyek kijelölhetnek egy teljesen elkülönített dohányzó helységet is. A tilalom betartását szigorúan ellenőrizni fogják, a szabálysértők ellen eljárást indítanak. A hivatalos indoklás szerint a füstmentes környezet az emberek egészsége és biztonsága érdekében történik.

A Kuwait Times cikke szerint azonban az új szabályozás dühös ellenállást váltott ki a vízipipa-kávézók és törzsvendégeik körében. Szerintük számos füstmentes kávézó és étterem található, illetve megfelelő szellőztetéssel hatékonyan elválasztható a dohányzó és nemdohányzó rész.

Néhány kávézótulajdonos a várható veszteségektől retteg, mások szerint a korlátozás igazi célja a figyelemelterelés. Inkább a dohányzást tiltó rendelettel, mintsem a jóval kényesebb politikai ügyekkel foglalkozzanak az ország zömét alkotó dohányos állampolgárok!

 

Forrás:

http://gulfnews.com/news/gulf/kuwait/kuwait-imposes-blanket-ban-on-public-smoking-1.980047

http://new.kuwaittimes.net/2012/02/14/sheesha-smoking-ban-elicits-angry-response-from-residents/
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. február 15. szerda, 15:11
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később