vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Jogosultak zárt köre PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. február 10. péntek, 16:10

Smoke_shopHamarosan már csak az adott település lélekszáma szerint meghatározott, pályázat révén jogosultságot nyert boltokban lehet majd cigarettát árusítani. A kis üzletek tulajdonosai attól tartanak, hogy szinte lehetetlen lesz bekerülni a „kedvezményezettek körébe”.

Megélhetésüket féltik a cigarettakereskedéssel foglalkozó kisvállalkozók, a dohánymonopólium szabályozása szerint ugyanis azok, akik nem tudják pályázat útján megszerezni a jogosultságot, kénytelenek lesznek más munka után nézni.

„A dohánytermékekre álltam rá, de ha nem kerülök be a "kedvezményezetti körbe", azok közé, akik a jövőben is árusíthatják a cigarettát, akkor visszaadom a vállalkozói engedélyemet, hiszen a többi termékből nem lehet megélni. Márpedig ahogy hallani a híreket, nem sok esélyem lesz.”- mondja az egyik siófoki vállalkozó.

A Kisosz somogyi szervezete Siófokra, majd Kaposvárra hívta össze a vállalkozókat. A Somogyban található 2500 vendéglátóhely és kisbolt közül minden második cigarettát is árusít, a szabályozás hatására így sokan engedély és állás nélkül maradnának. A forgalmazás tervezett átalakításáról az érintett vállalkozók egyeztetést kívánnak kezdeményezni.

 

Forrás: Somogyi Hírlap
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. február 10. péntek, 16:14
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később