Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Újabb kampány Walesben PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. február 10. péntek, 15:46

smoking-in-carsA cigaretta-automaták betiltása után újabb erőteljes, nevelő-célzatú kampányba kezdett a Walesi kormányzat.

Fresh Start Wales címen rádióban, óriásplakátokon, buszokon és megállókban, valamint egy speciális honlapon hirdetik: „Ha az autóban dohányzol, mérgezed a gyermeked!” A szülők lelkiismeretét megcélozva szinte megesketik őket, hogy mostantól még véletlenül sem gyújtanak rá vezetés közben, ha kiskorút is szállítanak.

 

A hatóságok részben arra a tényre hivatkoznak, hogy az Egyesült Államok, Kanada és Ausztrália számos államában, Dél-Afrikában és Bahreinban már törvényileg tilos az autókban dohányozni gyermek jelenlétében. Továbbá hangsúlyozzák, hogy a mért adatok szerint a szűk, zárt helyen – még nyitott ablak mellett is – közel tízszer annyi káros részecske halmozódik fel, mint például egy füstös sörözőben, nincs hová elbújni előle és valóban erőteljesen károsítja a gyerekek tüdejét és immunrendszerét.

Amennyiben a reklámkampány nem éri el a kívánt hatást, 3 éven belül törvényerejű szabályozás várható.

 

Hír és kép forrása: http://www.walesonline.co.uk/news/wales-news/2012/02/06/welsh-government-launches-shock-advertising-campaign-to-stop-parents-smoking-in-cars-with-children-91466-30271462/
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. február 10. péntek, 15:49
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később