Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Valóban kevésbé káros? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. február 08. szerda, 14:29

e-cigikeszletA kereskedők tapasztalatai szerint a januári törvényszigorítás óta a dohányosok mintegy tíz százalékát érdeklik az e-cigaretták, így több üzletben is készlethiány lépett fel.

Van, aki azért választja, mert gazdaságosabb és bárhol használható, más pedig egészségügyi megfontolásból.

Az első elektromos cigarettát egy kínai cég fejlesztette ki és dobta piacra még 2005-ben, azóta számtalan formában jutott el a fogyasztókhoz. Felépítése egyszerű: egy feltölthető akkumulátorral üzemeltetett nikotin tartalmú inhalálóból jut az anyag a szervezetbe. A termékek újratölthető vagy cserélhető patronnal működnek. Bár a káros füst helyett vízpárát ereget a zárt légtérbe, kérdéses, hogy valóban „egészségesebb-e” a hagyományos változatnál.

Mucsi János tüdőgyógyász szerint - annak ellenére, hogy a digitális eszközben a nikotinon kívül apropilén-glikolt is belélegez az ember - inkább az e-cigarettába szívjunk bele, mint a gyilkos cigarettafüstbe.

Az egészségügyi világszervezet (WHO) ellenzi a termék leszokást támogató eszközként való forgalmazását, ugyanis eddig egyetlen komoly szakmai tanulmány sem támasztotta alá, hogy e termék a nikotinpótló terápia hatásos eszköze lenne. Kutatók által végzett vizsgálatok kimutatták, hogy mindössze ötpercnyi használat után is jelentős légúti összehúzódás és gyulladás észlelhető.

 

Forrás: hvg.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. február 10. péntek, 14:38
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később