Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Korlátozott cigi-automaták PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. január 30. hétfő, 17:29

cigiautomataFebruártól szigorú szabályozás lép életbe Walesben. A fiatalkori dohányzás visszaszorítása érdekében megszűnnek az önkiszolgáló cigaretta automaták.

„Túl nagy kísértés a fiatalok számára, főleg ha a készülékeket felügyelet nélkül használhatják. A felmérések szerint eddig a fiatalkorúak több mint fele automatából vásárolt magának cigarettát. Ez óriási egészségügyi kockázat. Az automatákhoz való szabad hozzáférés betiltásával megpróbáljuk minimálisra csökkenteni a gyermekkori dohányzás mértékét, és segítünk a leszokni kívánó felnőtteknek is” – érvel az új szabályozás mellett az egészségügyi miniszter.

Az automaták a helyükön maradhatnak, de felületükről mindenféle reklámot el kell távolítani, és a vevők közvetlenül ezeket nem használhatják. A rendelet részleteit minden érdekelt vállalkozás időben kézhez kapja, és elseje után szigorú ellenőrzésekre lehet számítani. A büntetés mértéke igen jelentős: közvetlen árusításért a szabálysértő üzletet 2.500 angol fontra, illegális dohányreklám jelenléte miatt 5.000 fontra bírságolják, tulajdonosát pedig 2 évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják.

 

Forrás: http://www.egovmonitor.com/node/45775

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. január 30. hétfő, 17:31
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később