patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Árulni tilos! PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. január 27. péntek, 14:54
BhutanA világ legboldogabbnak kikiáltott országában, a Himalájától keletre fekvő Bhutánban szigorúan tilos mindenféle dohánytermék árusítása.

Külföldről személyenként havi 200 szál cigarettát, 30 szivart vagy 150 gramm egyéb dohányterméket lehet 200 százalékos vám és adó megfizetése után az országba bevinni. Lepecsételt vámcédula nélkül pedig az ember könnyen úgy járhat, mint az a fiatal szerzetes, akit Indiából hozott kevés rágó- cigi miatt 3 év börtönbüntetésre ítéltek, hiába bizonygatta, hogy világtól elzárt közösségükben nem tudhatott a bevezetett szabályokról. Eddig összesen 84 ember esett az I. számú Dohánytörvény áldozatául. Közülük hatvanhárman már 1-5 éves börtönbüntetésüket töltik, a többiek még a végleges döntésre várnak.

Miután egyértelmű hiányosságai és túlzott szigora miatt a törvényt rengetegen támadták, Thinley miniszterelnök hajlandó volt az idei év elején a törvény vitatott pontjait sürgősséggel újratárgyalni. Miután a parlament pontosította a szabályozást, és egyben némileg enyhítette is büntetési tételeket, most az a kérdés, hogyan egyeztessék össze az új ítéleteket a régiekkel. Amiért például tavaly börtön, idén már csak pénzbírság jár. Ugyanakkor a magasabb körök VIP autói továbbra is ellenőrzés nélkül haladhatnak át a határokon…

 

Forrás:

http://www.nepalnews.com/home/index.php/guest-column/15628-bhutans-tobacco-politics.html

http://www.kuenselonline.com/2011/?p=25399

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. január 27. péntek, 15:04
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később