patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Megalázó dohányozni? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. január 17. kedd, 19:16

ciki_2Január elsejével hatályba lépett a nemdohányzók védelméről szóló törvény, miszerint tilos a dohányzás a közforgalmú, zárt helyeken, a közoktatási és egészségügyi intézményekben. Sokan „szégyenkezve” gyújtanak rá azóta.

Többen panaszkodnak az új törvény miatt. Amióta érvényben van a dohányzást tiltó törvény, többen úgy érzik, hogy megalázó cigarettázni. A tanárok is nem tetszésüket fejezik ki a kialakult helyzet miatt. Korábban egy zárt, szellőztethető helyiségben dohányoztak az iskolában, most pedig ki kell menniük az utcára, az iskola túloldalára – „Az egész rendkívül megalázó, mert minden szem ránk szegeződik. Hatása körülbelül annyi van, hogy a dohányzó diákok távolabb kényszerültek, hogy ne együtt cigarettázzunk már.” - vélekedik egy középiskolai tanárnő. Vannak akik úgy gondolják, hogy még nem tartják be, mivel egyenlőre csak türelmi idő van. Ez igaz, de csak a kocsmáknak, szórakozóhelyeknek. Nekik van idejük áprilisig. A kocsmák között is van olyan, ahol már nem lehet rágyújtani, illetve van ahol a hamutartók már nincsenek kirakva, de ha a vendég kéri, akkor rágyújthat.

Egy klinikán a dolgozók a pincébe „menekültek” le, hogy kielégítsék a dohányzási szükségleteiket. Többen persze tartózkodóak, hiszen tudják, hogy nem lehetne rágyújtani. Az épülettől öt méterre lehet rágyújtani, mivel itt jobbról is kórház, balról is kórház, ezért mindkettőtől öt méterre, az úttest közepén tudnának dohányozni.

A pszichiátrián büntetlenül és csekkmentesen lehet továbbra is cigarettázni.

 

Forrás: Szabad Föld

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. január 17. kedd, 19:18
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később