Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Az ÁNTSZ visszatér PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. január 17. kedd, 18:14

sTop_cIgiVisszatérő vendég lesz az ÁNTSZ azokban a kocsmákban és szórakozóhelyeken, ahol megtűrik a dohányzó vendégeket a türelmi idő alatt. Az ellenőrök áprilisig nem bírságolnak, de figyelmeztető végzést vagy kötelező határozatot adhatnak a szabály ellen vétő vendéglátóhelyeknek.

A legtöbb vendéglátó- és szórakozóhely komolyan vette a dohányzási tilalmat, akadnak viszont olyan helyek is, ahol rugalmasan kezelik a szabályt: a hamutartókat nem teszik ki az asztalokra, de ha egy vendég rágyújt, kihozzák.

 

Az ilyen vétség egyelőre még nem jár pénzbírsággal, az ÁNTSZ ellenőrei azonban már év elején megkezdték az ellenőrzéseket. Bitó Katalin, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal munkatársa elmondta, hogy figyelmeztető végzést vagy kötelező határozatot kapnak azok a kocsmák, éttermek és szórakozóhelyek, ahol nem tartják be a dohányzási tilalmat. Az ÁNTSZ gyakran visszatér majd azokra a helyekre, amelyeket egyszer már figyelmeztetésben kellett részesítenie, ezért áprilistól sűrűbb ellenőrzésekre számíthatnak a türelmi idő kihasználói.

Április 1-től a bent dohányzók 20-50 ezer forintra, a vendéglátóhely 100-250 ezer forintra, a helyet működtető cég pedig akár 1-2,5 millió forintra lesz bírságolható, ha nem szólítja fel a cigarettázó vendéget a szabályok betartására.

 

Forrás: index.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. január 17. kedd, 18:34
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2012-01-31 11:00
Mi megtettük a magunkét akár INGYEN adunk kültéri dohányzó kabint.
Ez azért nem semmi.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később