Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Szükség van-e teljes tilalomra? PDF Nyomtatás E-mail
: starstarstarstarstar
Írta: Füstölgők   
2012. január 16. hétfő, 15:37

nem_viselik_jolNem viselik jól a dohányosok, hogy semmilyen zárt légterű helyen nem gyújthatnak rá, sem szórakozóhelyen, sem étteremben, de még buszmegállóban és játszóterek közelében sem.

Január elseje óta van érvényben a zárt helyen történő dohányzást tiltó törvény, de feljelentés még nem érkezett. A dohányosok rosszul viselik a helyzetet, a bírságtól félve inkább alkalmazkodnak, ahogyan az étterem-tulajdonosok is rendkívül szigorúak saját alkalmazottaikkal is, hiszen ők milliós büntetést kaphatnak. Nyáron még nem is probléma, hogy kint kell dohányozni, de ilyenkor télen szinte garantált, hogy megfázik az ember, ha folyton kijár cigarettázni. Nagyon jó szellőzőrendszerek vannak már, amikkel meg lehetne oldani zárt terekben is a dohányzást. Sok egyéb megoldás létezne a teljes tiltás helyett. Külföldön több helyen az a rendszer, hogy ahol dohányzol - fedett és meleg helyen, ott nincs kiszolgálás, magadnak kell az italról gondoskodni, ám élhetsz a szenvedélyeidnek úgy, hogy a felszolgálók és a nemdohányzók érdekeit nem sérted. Ezt az utat kéne követni itthon is.

 

Forrás: nlcafe.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. január 16. hétfő, 15:39
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2012-01-16 20:04
Iegn, külföldön az a rendszer, de ez se sem külföld, se nem Európa... Itt a tiltás, a büntetés a divat, ahelyett, hogy az embereket arra buzdítanák, hogy saját maguktól, a másokra való odafigyelés miatt legyenek tekintettel a nemdohányzókra.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később