patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Számíthatnak-e visszaesésre a vendéglátósok? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. január 16. hétfő, 15:22

zona_cigiJanuár 1-jétől tilos, mégis sok helyen még mindig dohányoznak. Az év elejétől nem szabad rágyújtani zárt légterű helyeken, így a kocsmákban és a szórakozóhelyeken sem. Tilos továbbá cigarettázni a közintézmények, játszóterek, boltok, munkahelyek bejáratánál.

Április 1-jéig még nem kell fizetni, de utána már büntetnek. Aki tiltott helyen rágyújt, akár 50 ezer forintot, de az intézmények akár 2 és fél millió forintot is fizethet.

A vendéglátóhelyeken, kocsmákban nem nagyon örülnek a jogszabályváltozásnak. Valószínű forgalomkiesést fog okozni - ez a kocsmáros ezt azért gondolja így, mert vendégei 80 százaléka dohányzik, ha pedig kisebb a forgalom, azt mondja, el kell küldenie az alkalmazottait.

Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász szerint lesz egy kezdeti csökkenés, de utána ez a kezdeti csökkenés ez visszaáll, mert olyanok is fognak járni ezekre a vendéglátóhelyekre, akik például azért nem ültek be idáig, mert nem bírták a füstöt. Ez körülbelül az év végére rendeződni fog. Lehet, hogy több lesz a melegétel-fogyasztás, lehet hogy többen fognak beülni vacsorázni és lehet hogy csökken azoknak a száma, akik egyébként cigizni ülnének be. Kinn olyan fedett helyeket kell majd kialakítani a kerthelységbe, az udvarba vagy esetleg a teraszon, ahol a dohányosok is le tudnak ülni.

A kórházi dolgozóknak is nagy problémát jelent a dohányzás. Van olyan kórház, amely több hektáros területtel rendelkezik – pl. a Szent János Kórház – és itt nagyon nehéz megoldani a dohányzást, ha nincs kijelölt terület. Ezért kellene a kórházak területén is létrehozni egy fedett, de nyílt térben lévő helyeket, ahol igenis lehessen rágyújtani.

 

Forrás: TV2-Mokka

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. január 16. hétfő, 15:25
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később