patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Az éttermeknek kevésbé, de a kocsmáknak rossz a cigistop! PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. január 16. hétfő, 13:56

kocsma_1A kapuvári vendéglátók szerint elsietett a nemdohányzók védelméről szóló törvény bevezetése, ám a vendégek egyelőre jól viselik a kialakult helyzetet. Ahogy az egyik vendéglátó mondta, az új törvény éttermi szinten elfogadható, kocsmai szinten viszont nem.

Egyelőre vegyes a megítélése a január elejével bevezetett dohányzási tilalomnak. Nem tiltakoznak a jogszabály ellen a vendégek, ahogy az egyik felszolgáló megjegyezte, az autóból kiszálló vendég elszívja cigarettáját még a parkolóban, úgy tér be az étterembe. A cégnél a dolgozók is az udvarra járnak ki dohányozni.

Éttermi szinten egyetértek, ám kocsmai szinten már nem a januári tiltással - fogalmazott Vida Péter vendéglős. Hozzátette, december végéig hétvégente már a különteremben sem engedte a dohányzást, amit vendégei toleráltak. - A dohányosok néha morognak kicsit, de betartják a jogszabályt, ugyanígy a munkatársaim is - mondta a vendéglős.

Van olyan rábaközi vendéglátóhely, ahol bizony hétvégente a mai napig füstölnek a dohányosok, még ha azt egy elkülönített teremben is teszik. Az üzemeltető úgy fogalmazott, a hozzá betérő fiatalok egyelőre nehezen mondanak le megszokott cigarettáikról.

Vidéken árnyaltabb a helyzet a kapuvárinál. A kistelepülések kocsmárosai egyértelműen forgalomcsökkenést jeleztek a tilalom bevezetése óta.

 

Forrás: Kisalföld

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. január 16. hétfő, 14:04
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később