vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A Tisza-partra száműzik a dohányzó orvosokat és betegeket PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. január 12. csütörtök, 16:16

TiszapartJanuártól életbe lépett az a rendelet, amely szerint a kórházak területén még szabad levegőn sem jelölhető ki dohányzóhely. Kivételt csak a pszichiátriai betegek esetében tesz a törvény, pedig számos klinika olyan méretű, hogy a személyzetnek így egyáltalán nincs lehetősége a dohányzásra.

Az ÁNTSZ egyeztetést kezdeményezett a szegedi klinikák vezetőivel, az intézményekben bevezetett dohányzási tilalom kapcsán. A klinikaparkok hatalmas alapterületén teljes dohányzási tilalom lépett életbe, ami miatt a személyzet tagjainak egyáltalán nincs lehetősége a cigarettázásra. Van például olyan kórház, ahol a Tisza-partra kellene elzarándokolniuk az orvosoknak és ápolóknak, hogy a szabályoknak megfelelően, az intézmény területét elhagyva gyújthassanak rá. A nehezen mozgó, dohányzó betegek szintén képtelenek lennének ekkora távolságok megtételére.

A három hónapos türelmi idő alatt még nem büntetik a rendelet megszegőit, azonban ettől függetlenül komoly ellenőrzések bevezetését tervezi az ÁNTSZ. Ugyanakkor tisztában vannak a törvény szigorú mivoltával és „nem szeretnének lehetetlent követelni”- mondta Tombácz Zsuzsanna, megyei tiszti főorvos.

 

Forrás: weborvos.hu

Kép forrása: magyartelepulesek.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. január 12. csütörtök, 16:19
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később