patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Szegeden munkaszerződésben tiltanák a dohányzást az egészségügyben PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. január 12. csütörtök, 15:13

stetoszkopAz egészségügyi intézményekben gyakorlatilag betarthatatlan a január elsejével életbe lépett törvény, amely a nemdohányzók védelmében készült.

A legtöbb helyen szabad levegőn megengedett a dohányzóhely kijelölése, az egészségügyi szolgáltatóknál viszont még erre sincs lehetőség. Aki dohányozni akar, annak el kell hagynia a kórház területét. Ez sok klinika esetében komoly távolságot jelent, ráadásul munkaszervezés szempontjából is nagyon kedvezőtlen. Itt van például az új klinika épülete, amelynek szomszédságában gyógyszertár és kollégium, sőt női klinika is van. Ha ezektől is megfelelő távolságot akarnak tartani a cigizők, messzire kell sétálniuk.

Az épületben eddig az alagsorban volt a kijelölt dohányzóhely. A tábla lekerült innen, de továbbra is ide járnak a betegek és a dolgozók. A türelmi idő lejárta után sem tartják valószínűnek, hogy sokkal messzebbre mennének elszívni egy cigarettát. A szegedi klinikák alkalmazottainál vélhetően azonban munkaszerződésbe foglalják a tilalmat.

A munkaszerződésekbe minden bizonnyal belefoglaljuk, hogy nem mehetnek dohányozni. „Nem tudunk alkalmazkodni ehhez, akinek nem tetszik, keressen olyan munkahelyet, ahol nem okoz problémát a dohányzás. Csak azért nem veszünk fel például két nővért, mert az egyik cigizik, és rendszeresen otthagyja az osztályt” - fogalmazott Hajnal Ferenc, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnökhelyettese.

 

Forrás: medicalonline.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. január 12. csütörtök, 15:15
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később