Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Munkaerőpiac: dohányosok hátrányban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. január 11. szerda, 18:21

the_end_cigiA USA Today című napilap szerint Amerikában ragályként terjed az a szokás, hogy a cégvezetők ragaszkodnak a tökéletesen dohánymentes környezethez.

Nemcsak a munkaidő alatti dohányzást tiltják, hanem kizárólag nem dohányzó munkatársakat hajlandók alkalmazni. Állításuk szerint ezzel csökkentik a biztosítás költségeit, és javítják a hatékonyságot, hiszen a nem dohányzók egészségesebbek, és ritkábban tartanak szünetet.

 

Természetesen 29 államban már törvényileg tiltják az efféle diszkriminációt, a többiben azonban a munkaadók szabadon döntenek. Bár hivatalos adat nem áll rendelkezésre arról, hol és hányszor kerültek hátrányba a dohányzó álláskeresők, egy munkaügyi szakértő elsőként a kórházakat említi.

Vajon igazságos és elfogadható, hogy a üzleti érdekekre hivatkozva a munkaadók eleve kizárják a dohányosokat az álláspiacról?

 

Forrás: http://www.wcpo.com/dpp/news/poll-should-employers-be-allowed-to-put-in-policies-that-ban-the-hiring-of-smokers
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. január 12. csütörtök, 14:52
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később