Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Végszavazás előtt a trafik-törvény PDF Nyomtatás E-mail
: starstarstarstarblank
Írta: Füstölgők   
2012. január 04. szerda, 16:37

matolcsyElőző héten megszavazták a törvénytervezet módosító javaslatait, februárban pedig végső döntés születhet a monopólium ügyében. Matolcsy György költségvetési és pénzügyminiszter feladatkörébe kerülhet a szakbolthálózat létrehozása és felügyelete.

Az osztrák és olasz mintára összeállított törvénytervezet még nem érte el végleges formáját, a kiskereskedők véleménye szerint azonban több pontja komoly problémát jelent.

Egyelőre nem tudni, hogy a trafikok árulhatnak-e majd más, hagyományos trafiktermékeket is, például újságot vagy édességet. Amennyiben ezt engedélyezik, hátrányos helyzetbe kerülhetnek az újságosok és azok a boltok, amelyek nem kapnak engedélyt cigaretta árusítására.

Kétséges ugyanakkor, hogy egy üzlet fenntartható-e kizárólag dohánytermékekből származó bevételekből. A monopólium bevezetésével megszűnik a gyártók által fizetett kizárólagosság és eladáshelyi kommunikáció, amely további bevételkiesést jelent a trafikok üzemeltetőinek.

Matolcsy György miniszter a tervek szerint már márciusban létrehozhatja azt a részvénytársaságot, amely a koncessziós szerződések megkötését és a trafikok felügyeletét látja majd el. Egy trafikos több üzlet létesítésére kaphatna engedélyt, és legfeljebb kilencet üzemeltethet majd.

 

Forrás: index.hu

Kép forrása: belfoldihirek.com

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. január 04. szerda, 16:40
 

Hozzászólások  

 
0 #2 2012-10-12 16:22
Tisztelt Ecker Ferencné!

A Füstölgők Társasága a dohányosok érdekeit képviselő civil szervezet. Az Ön által feltett kérdések kívül esnek Társaságunk tevékenységi körén. Feltételezzük, hogy ezekben a kérdésekben a kormányzat fog tájékoztatást adni, ennek azonban sem az időpontját, sem a tartalmáról nincs információnk.

Üdvözlettel:
S. Takács Zsuzsanna
szóvivő
Idézet
 
 
+1 #1 2012-09-17 13:59
Lányom nagyothalló, regisztrált munkanélküli, neki szeretnénk egy trafikot pályázni. Én könyvelő vagyok és jól tudom, hogy dohányáruból nem lehet kigazdálkodni a bérleti díjat, munkabért, adókat, szállítási költségeket. Szeretném megkérdezni, hogy milyen képesítés szükséges egy egyéni vállalkozónak ehhez a tevékenységhez.
Az üzleteket az Önkormányzat jelöli ki, vagy maguknak kell intézni a területet.

Köszönettel: Ecker Ferencné
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később