Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Útban a monopólium felé: benyújtották a javaslatot PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. december 19. hétfő, 21:48

lecsap_cigiBenyújtották a dohány-kiskereskedelem állami kézbe kerülésére vonatkozó javaslatot: Lázár János szerint az osztrák minta szerint összeállított szabályozás Ausztriában már bevált, ezért Magyarországon is működni fog.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője úgy véli, hogy a dohány-kiskereskedelem állami kézbe kerülése által kiszűrhetőbbé válik majd a kiskorúak cigaretta vásárlása. Jelenleg a fiatalkorúak a tiltás ellenére is könnyedén jutnak dohánytermékekhez az üzletekben.

A benyújtott javaslat célja a hozzáférhetőség korlátozása, ami vitatott módon a dohánytermékeket árusító boltok számának drasztikus csökkenésével párosulna. A jelenlegi 40.000 árusító hely helyett mindössze alig 6.000 maradna az országban a jelenlegi tervek szerint.

Az állam koncessziós szerződést kötne a kereskedőkkel, akik engedélyük elvesztését kockáztatnák, és egyéb szankciókra számíthatnának, ha kiskorú személynek adnának el cigarettát.

 

Forrás: hirado.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. december 19. hétfő, 21:54
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később