Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Csináld magad! PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. december 13. kedd, 19:40

cigaretta_rollingCigarettasodró automaták az USA-ban.

Az elmúlt évben számos olyan dohánybolt nyílt az Egyesült Államokban, amelyben egy egyszerű automatán bárki percek alatt jó minőségű cigarettát készíthet magának. Az üzletben a vevő formálisan kibérli az automatát, megveszi a hozzávaló dohányt és az előre gyártott csövecskéket, és mindössze 8 perc alatt 200 szál cigarettát készít magának. Mindezt igen olcsón. Egy karton így már 40 dollárból kijön, míg ugyanennyi márkás termék legalább 70 dollárba kerül.

Természetesen az eljárást jogilag több államban is erősen támadják: az üzleteknek nincs hivatalos gyártási engedélyük, és a szokásos termékadót sem fizetik meg. A boltok tulajdonosai azzal védekeznek, hogy ők nem valódi gyártók, hiszen a cigarettát a vevők saját fogyasztásra maguk készítik. Ráadásul a hatalmas dohánygyárakhoz képest igen lassan és elenyésző mennyiségben. A jogi viták ellenére az olcsó „csináld magad” mozgalom egyre nagyobb teret hódít.

 

Forrás: http://www.courant.com/business/hc-cigarette-machine-controversy.-20111211,0,6167405,full.story
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. december 13. kedd, 19:42
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később